Консервовані гриби - найкраща закуска на святковому столі. Але не всі вміють правильно приготувати консервовані шампіньйони на зиму. Дізнайтеся легкий рецепт заготівлі печериць на зиму рецепт з покроковим описом.
Інгредієнти:
1 кг свіжих печериць невеликого розміру
Маринад:
250 мл води;
100 мл столового оцту;
2 ст. ложки солі;
1 ст. ложка цукру;
2 ст. ложки рослинної олії;
прянощі за смаком (листя смородини, кріп, чорний перець горошком і т. п.)
Приготування грибів:
Печериці промийте під проточною водою. Приготуйте маринад з води, оцту, цукру, солі і прянощів і поставте в каструлі на вогонь. Коли закипить - додайте туди гриби і варіть під кришкою. Зніміть з плити і помістіть вміст в підготовлену банку. Зверху налийте олію і закрутіть кришками банки. Зберігайте печериці в холодильнику.
Маленькі хитрощі:
Деякі господині вважають за краще робити маринад на основі грибного відвару, то в цьому випадку він зберігає більше смаку і аромату.
Але при цьому консистенція такого маринаду стає надмірно густою, а колір - темним. Якщо ви не любите такий маринад, зливайте відвар і робіть маринад на воді.
|